Posts

Posts uit augustus, 2024 tonen

Vogels

Afbeelding
 Sommige vogels bereiden zich alweer voor op hun lange tocht naar het zuiden, je ziet nauwelijks nog zwaluwen rondvliegen, ik denk dat die hier al zijn vertrokken. Ik zal ze missen hier in de lucht, maar hopelijk komen ze goed aan in hun overwinteringsgebieden zonder ongelukken en zonder idiote mensen die ze doden. Ik ben altijd weer blij wanneer ik ze weer terug zie na de lange herfst en winter.

Leuk cadeautje

Afbeelding
 Toen ik zaterdag bij mijn dochter was , we zouden samen gaan winkelen, kreeg ik nog een leuke herinnering aan onze vakantie in Ierland.  Ze had voor mij een boek laten maken van een hele serie foto's die we in Ierland hadden gemaakt. Nu hoef ik dus om wat herinneringen op te halen niet aan de pc te gaan zitten, ik heb geen foto van het boek gemaakt, maar dit is nog wel een Ierse foto , Die ik nam vanuit het vliegtuig toen we Ierland naderden.

Hotels voor bijzondere gasten.

Afbeelding
 In Domburg kwam ik deze hotelmuur tegen, speciaal voor allerlei soorten insecten zo zorgen mensen dat deze belangrijke kleintjes niet uitsterven. Want als de insecten verdwijnen, dan zal de mensheid ook niet meer lang overleven.  Er is al een hoop verloren gegaan, ik herinner me nog goed dat wanneer je in deze tijd van het jaar met de auto rondreed, dat je een voorruit vol dode insecten had , nu is dat nooit meer zo. Af en toe eentje of twee, maar nooit meer zo massaal. Nu ben ik niet dol op insecten in mijn huis, maar zelfs vliegen vang ik (als dat lukt) en zet ze weer buiten of ik wapper ze met een handdoek naar het open raam. Het enige insect dat ik om zeep help is de mug die in mijn slaapkamer binnenkomt. Maar doordat ik overal horren heb, komt dat eigenlijk nooit meer voor.

Zee

Afbeelding
   Even een verkoelende foto van de zee bij Westkapelle de meeuwen rusten even uit op een paalhoofd .     

Spiegeling

Afbeelding
Zomaar om even iets anders neer te zetten hier een foto van de weerspiegeling van een schip in het water. Niets bijzonders maar omdat het zo warm was de laatste dagen ben ik maar zoveel mogelijk binnen in de koelte gebleven. Dus heb ik ook niets noemenswaardigs meegemaakt.  

Zaterdag

Afbeelding
 Gisteren belde mijn zoon in de middag, of ik al plannen had voor mijn avondeten, nee dus. Hij nodigde me toen uit om met hen lekker uit eten te gaan . Hier in het dorp zijn vrij veel verschillende restaurants , tja dat heb je in toeristische plaatsjes natuurlijk. En 's zomers zijn die zaken allemaal goed bezet. Nog een voordeel is dat je naast buiten op het terras ook een stuk afgesloten hebt waar kinderen lekker kunnen spelen. Wij gingen op het terras, dicht bij die speelplaats zitten, zodat Aiva lekker kon spelen en pas aan tafel hoefde te zitten wanneer het eten werd opgediend. Deze foto heb ik gepikt van de website van die zaak en wij zitten er dus niet op. Trouwens we zaten aan de rand in de buurt waar je op de foto achteraan een man met een wit petje ziet staan. Zelf heb ik lekkere mosselen met frietjes en salade gegeten.  Aiva had een pannenkoek dus die was ook blij want dat krijgt ze ook niet iedere dag te eten natuurlijk. We hebben genoten en toen we weer weggingen zagen

Zon. . .

Afbeelding
 . . .zee en strand, maar ik blijf liever thuis lekker in de tuin onder de bomen en mocht dat ook te warm worden , dan is het binnen ook lekker koel.

Gisteren. . .

Afbeelding
 Was ik een dagje bij mijn zus en zwager, hij was jarig geweest en dan rij ik er even gezellig naar toe, dan zie je ook eens haar kinderen+kleinkinderen. Nu was de helft op vakantie dus er was maar één zoon met gezin aanwezig. Ook nog maar de helft want er was ook een van zijn zoons op vakantie.  Nou toch een gezellige dag, eerst lekker in de tuin naast de vijver gezeten (in de schaduw) en koffie+gebakje genuttigd. Daarna even naar binnen om te lunchen ook lekker ik had de dag van tevoren al kunnen zeggen of ik liever bruine of dan wel witte bolletjes wilde eten. Intussen natuurlijk weer lekker gekletst met elkaar. 's Avonds gingen we naar een tapasrestaurant 't Zusje geheten dat was ook heel leuk. Daar kun je allerlei kleine hapjes bestellen zeer gevarieerd en bijzonder lekker. rondje na rondje werden er weer nieuwe hapjes gebracht. Je kon wel blijven bestellen, nu vond ik het bijna jammer dat ik niet zoveel kan eten, ik zit snel vol. Maar al met al was het weer een heel leuke

Zandoogje

Afbeelding
 Gisteren zag ik dit vlindertje op de bloeiende oregano in het kruidenstukje van mijn tuin. Ik had mijn telefoon in mijn hand dus . . . hij of zij is vereeuwigd  😉