Veerse kreek

 Onder aan de dijk tussen hier en Veere is een kreek een overblijfsel van een dijkdoorbraak Nu een fijn wandelgebiedje, het is niet echt groot maar wel met mooie wandelpaden en af en toe een bankje om zittend van de natuur te genieten.




Reacties

  1. mogge Haba
    lekker genieten daar vast en zeker
    geniet de dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me heerlijk wandelen daar. Ik wandelde al vaak in het krekengebied bij Ouwerkerk, dat overgebleven is na de Watersnoodramp. Een slecht begin, maar nu wél een prachtig gebiedje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze kreek is het gevolg van WOII toen de Engelsen de dijken van Walcheren hebben gebombardeerd om de Duitsers van het eiland weg te jagen . De bevolking was voordien wel gewaarschuwd, maar waar moesten ze heen? Er werd geadviseerd om laaggelegen gronden te vermijden. Maar ja dit eiland is een soort kom met duinen en dijken rondom

      Verwijderen
    2. Oh, ik ken die geschiedenis helemaal niet.. maar inderdaad, waar moesten die mensen heen? en dan nog in oorlogstijd? Zijn er veel slachtoffers gevallen dat je weet?

      Verwijderen
    3. Bedankt voor je mailtje.. heel interessant!

      Verwijderen
  3. Zittend genieten en uitkijken over het water.
    Heerlijk toch ?
    Groetjes en fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De aanleiding was natuurlijk niet zo mooi. Maar het heeft een mooi stukje natuur opgeleverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit is nou wat je noemt, een klein maar fijn logje op je blogje :) Nèt even een blik op een andere plek, misschien zelfs een andere wereld, genoeg om je weg te doen peinzen. Mooi! Ik las ook dat die plek door de bombardementen is ontstaan, tja ik zag met de recente herdenkingen overzichtsbeelden van de gevolgen, daar moest ook wel iets van overblijven, zo grootschalig als ze waren. We hebben wat dàt betreft, in mijn streek geluk gehad.

    Ik kwam overigens om te zeggen dat ik de reactie op jouw reactie niet zoals ik altijd deed, hier plaats, maar per ongeluk bij mij heb geplaatst. Nou ja. Je vind hem wel. Maar gek hoe oude, best wel ingesleten gewoontes, toch kunnen oplossen in het niets.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ken alleen het Veerse meer, maar daar zullen wel meer toeristen heen gaan dan naar de kreek. Dus ik denk dat je daar beter kan verblijven.

    Love As Always
    dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen Haba wat ontzettend mooi. En ja als ik Veere leesdenk aan tv serie opa's .die in die in serie de burgermeester was geweest van dat mooie plaatsje Veere.
    Ilse komt half 9 om foto's te maken van piano,Jaap's fiets voor marktplaats. Ik ga nog wat spullen weg brengen naar Noppes en voor zak weg te gooien. Mijn dag is weer gevuld jij gaat straks zwemmen 🏊 fijne maandag 👍 groetjes van mij 🙋😘

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen Haba als mee zit is mijn valse piano verkocht oky 50 euro maar ben er blij mee. Weg is weg stond meer als pronkstuk. Ben benieuwd wanneer hij kom ophalen. . Zo straks naar fysio en markt handschoenen ruilen naar grotere maat. Glaswerk weggooien potten van de plank uit de keuken3 grote tassen vol. Weg is weg. Ik zeg fijne dinsdag 👍 groetjes van mij 🙋😘

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De koper zal de piano wel laten stemmen denk ik, en als je er niet meer op speelt is het een sta in de weg natuurlijk. Ik heb wel zes jaar muziekschool genoten (nou ja het hoorde erbij) en ik heb fluit gespeeld maar ik was nooit dol op muziek. De fluit ligt hier nog ergens in de kast maar ik speel er nooit meer op. Mijn ouders hadden graag gezien dat ik viool was gaan spelen, maar ik zag dat niet zitten. Mijn zussen speelden ook de ene mandoline en de ander orgel. Kortom er was thuis genoeg muziek te horen .

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi plekje en de informatie is erg boeiend. Groetjes, Geesje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Héérlijke plek!
    Lie(f)s.
    @'k Beitel die stenen niet zelf(!), de naam van de letterkapper staat elke keer vermeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goedemorgen Haba om 10 uur word piano opgehaald trouwens Ilse en Bjorn hebben nog les opgehaald en gespeeld. Zal een hele lege plek zijn ik had de piano 43 of 44 jaar geleden gekocht is zeker 3 x verhuisd. Daarna na piano weg is naar Ilse en Jesslyn en dan naar Jaap. Voor strandwandeling en lunch. Savonds komt Bjorn bij me eten dus woensdag goed gevuld. Fijne middag met Laura 👍 groetjes van mij 🙋😘

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit is een geheel onbekende plek voor mij maar gezien je foto en schrijven erover is het wel een wandeltip voor hen die in de omgeving zijn. Fijne Woensdag wens ik je en geniet ook maar van de zon. Tevens bedankt voor je mooie reactie op 1 van mijn websites.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Al wat herfst

Mijn eigen verzameling ;)

De drukkerij