Zeeland

Laatst heb ik eens geteld in hoeveel huizen ik heb gewoond, nu kan ik het huis waar ik woon mijn tiende thuis noemen. Ach overal vind je wat en overal laat je weer wat achter.  Maar ik ben geboren in Zeeland en er ook weer terug gekeerd. Al zijn er nu overal verbindingen tussen de eilanden en heeft Zeeland geen echt eiland meer.
Reacties

 1. Ik heb eens even geteld en kom maar op vijf plaatsen. En nooit buiten de grenzen van Hoensbroek gewoond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een mooie ode aan Zeeland.
  Dat zijn veel verhuizingen geweest hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom ook maar tot vijf.. en daar zijn dan nog m'n geboortehuis bij, waar we maar gewoond hebben tot ik een half jaar oud was.. en ook de wisselwoning waar we 9 maanden gewoond hebben toen ons huidige huis gerenoveerd werd. Het huis in Dordt waar ik m'n jeugdjaren doorbracht heb ik 22 jaar gewoond.. en waar we nu wonen, mΓ©t die onderbreking in die wisselwoning, 39 jaar.. het eerste huisje waar ik zelfstandig woonde, in de buurt van m'n werk in Crooswijk, heb ik maar 2 jaar gewoond.. verder ben ik dus erg honkvast hehe.
  Prachtig gedicht.. ik heb niet dat ik Γ©cht me ergens thuis vind horen, al trekt Dordrecht nog steeds wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeeland...land in zee
  Mooi gevonden...zo zag ik het nog niet.
  Al was het in de tijd met de kinderen kamperen onze favoriete vakantieplek.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon nu in de zesde woning. Mijn vorig adres heb ik 36 jaar verbleven. Mijn record. Jij bent uiteindelijk terug gegaan naar je geboorteregio. Zeeland, ik kom er graag, een mooie streek en ik voel er mij met vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedeavond mooi gedicht zeg. Hoevaak ben ik verhuisd. Met mijn pa en ma van Amsterdam naar Purmerend. Met Jaap 4 x . Wens je een fijne avond πŸ‘ groetjes van mij πŸ™‹πŸ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'k Heb het moeilijk met verhuizen... 'k Voel me niet gauw thuis...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn zesde en mijn derde sinds dat ik op mezelf woon. Mooi gedicht... voor mij is Zeeland nog steeds eilanden.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba vandaag even koelkast opruimen en schoonmaken. Koffertje checken en verder lekker niksen . Jij gaat naar Laura vanmiddag dus fijne woensdag πŸ‘ groetjes van mij πŸ™‹πŸ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij wonen a; bijna 33 jaar dezelfde appartement. Mooie gedicht gedicht geschreven. Aan de zee is zeker daar mooi in Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik blijf mezelf toch nog steeds een eilandbewoner voelen hoewel dat niet meer helemaal klopt. Gister kon ik hier niet reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Woon nu in mijn 3e huis
  Thuis, 1 jaar een huurhuis en nu op de plek waar we nog steeds wonen. Ben dus behoorlijk honkvast :)
  Hier mogen ze me wegdragen ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedemorgen Haba zo laatste uurtjes thuis nou ja 1 uur met trein naar Schiphol. Ben benieuwd of die rijen nog staan .fijne middag met Aiva en groetjes van mij πŸ™‹πŸ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goodmorning Haba had geweldig vlucht geen rijen enz . Op tijd geland ook daar ging alles vlot . Geweldig ontvangst Sue dochter en haar zoon was er ook. Zwemse fijne vrijdag πŸ‘ groetjes van mij πŸ™‹πŸ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goedemorgen Haba
  Zeeland is jarenlang het werkgebied van mijn man geweest
  Hij heeft er altijd met plezier gewerkt
  Fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. in mijn jeugd heb ik op verschillende plekken maar even gewoond en waar ik nu woon is al bijna 46 jaar. En bevalt mij no steeds prima. Zeeland vaak bezocht en dan wat kleine gezellige dorpjes en is ook wel mooi. Maar het platte polderland is waar ik toch wel het liefste bent. Groetjes ditmaal van mijn andere website en dat is de natuur. Wens je gezellig weekend hierbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, het is daar bij jou wel een samengaan van mens en zee hè. Mooi gezegd en gedicht hoor! Wat mij betreft, ik ben denk ik ook tien keer verhuisd, als ik de lange periode van het ziekenhuis meetel. Het werd er niet slechter van, het werd heel langzaam, steeds iets beter en huiselijker.

  En dankjewel voor je bezoek, je was er (dus) snel bij! Ja, toch fijn dat er weer soms iets afkomt. Een vaag idee, of een openingszin is leuk maar ja wel heel magertjes. Nou, en met dit gedicht bewegen we ons vanzelf in de richting van kerstmis en de kerstactiviteiten op m'n blogje :) Hoop verloren al verloren, die uitdrukking bezigden mijn ouders en grootouders ook wel eens vroeger :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goedemorgen Haba ja voor mij heb ze de 🌲 neergezet en versiering. Nou ja Sinterklaas kent ze van mijn verhalen. Zo ga zo uit bed ja hier lopen we een uur achter. Dus kwart over 7. Fijne zaterdag πŸ‘ groetjes van mij πŸ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kan gebeuren al is het echt wel veilig.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Al wat herfst

Serviesjes

Mijn eigen verzameling ;)