Najaar

 Daarnet even in de tuin gewerkt, het is nog lekker weer, niet koud en een mooi zonnetje erbij, gisteren was mijn groene bak geleegd dus ik kon er heel wat in kwijt. Nu moet ik hem niet gelijk helemaal vol gooien want hij moet nog wel twee weken mee, dus ik heb wat overhangende takken afgeknipt en in kleine stukjes in de bak gekiept. Ook een poging gedaan om de bramen tussen de struiken weg te knippen, en al had ik tuinhandschoenen aan, toch zien de krengen kans om met dorens in mijn handen te prikken. Voorlopig is er in ieder geval weer wat braam weg ik heb nooit bramen in de tuin gezet, maar de vogels nemen de zaden mee vanuit de duinen denk ik. De juffertjes in het groen hebben hun zaaddozen ook weer open gezet, zodat ik er volgend jaar wel weer in de tuin zal zien staan.Hier en daar ook alweer een paddenstoel die zijn hoed boven het gras heeft gestoken.

Ook mevrouw de kruisspin heeft haar kunstige web weer opgehangen, ik heb ervoor gezorgd dat het web heel is gebleven, spinnen zijn nuttige insecten in mijn tuin. Ik weet niet hoeveel vliegen en andere vliegbeesten ze vangt, maar bij mij is ze welkom. Mocht ze binnen verdwalen, dan vang ik haar met een glas en een kartonnetje en zet haar weer keurig in de struiken om haar werk voort te zetten.


Het mag van mij nog een hele tijd dit mooie herfstweer blijven , misschien ga ik zo nog even een wandelingetje maken en van het buiten zijn genieten .

Reacties

 1. Goed bezig hoor. Ik moet hier nog wel de tuin in, maar ik stel het nog steeds even uit.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tuin moet ik ook nog "even" doen... Vervelen hoef ik me voorlopig nog even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Haba wij hebben par van die bakken om groenten afval en tuinafval in de grote tuin. Heel handig al doen we nu nog niks mee . En ja die kraamjrs zagen we wel ergens maar met fruit niet met groenten. Maar is wel een eind rijden . Verder zie je niks. En we zijn nu telaat in jaar denk ik ook . Internet mensen niet geweest ze komen nu vrijdag. Degene die in winkel werkt van Orange is enorm kwaad hier over dat we nog steeds geen internet hebben
  Ik zeg fijne woensdag Laura middag 👍 groetjes van mij 🙋😘

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja de tuin weer winterklaar maken....hier kunnen er ook veel zomerbloeiers weg.
  Zolang de spinnen buiten blijven vind ik het goed dat ze er zijn, maar binnen wil ik ze niet al zullen er vast wel de warmte opzoeken.
  Hier vandaag voor het eerst weer de zon...na dagen regen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, en ik zit hier te bibberen Haba. Maar toch, ik geloof dat het najaar iets went hoor en ik ben er niet verkouden door geworden zoals ik vaak had in deze periode. En mooi is het in ieder geval! Heb ook alweer pompoenen door het huis verspreid :) Met spinnen heb ik toch wel een beetje een haat-liefde verhouding. maar ja, ik snap hoe nuttig ze zijn.

  Dankje voor je bezoek! En ja, je zou het denken hè, alleen maar liefde in de Manor.... Maar hou het komende kerstverhaal in de gaten, het zal je verbazen!

  Hoopjes groetjes, Clemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ook bezig... Mooie foto's!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's uit jou tuin. Herfst zien dan heel goed. Paddenstoel in jou tuin is apart om te zien. Voor mij geen spinnen. Het is wel nuttig beesten om insecten te eten. Je was bezig geweest in de tiuin. Moet ook gebeuren. Fijne dag. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mogge Haba
  je was er weer ff druk mee , maar dan kan je er maar weer van genieten ook
  laat de spinnen hun goede werk maar doen hoor :)
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je was lekker actief bezig en ja spinnen hebben mijn ramen ook buiten uitgekozen maar wel sneu wat glazenwasser komt morgen. Hoop dat spin zich goed kan verschuilen onder luchtrooster in de hoek. Want vind het mooi als ze in avond ontwaken en zo bezig zijn. En meeste balkon planten die ik wil overhouden staan nu binnen. Voor het geval de koude echt gaat beginnen. Het was vanmiddag ook wel goed toeven met dikke trui op het balkon en ontving nog wat extra vitaminen van de zon. Wens je fijne voortzetting nog van deze dag en ook een gezellige avond hierbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba
  Ziet er al helemaal herfstig uit hier
  Zo lief voor spinnen als jij ben ik niet hoor
  Fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba. Vandaag de dag van zal ik wel of geen internet hebben. Maar ook dat Boris uit zn dakngaat omdat Happy komt. Heb gisteren stokbrood gebakken afbreekbrood met knoflook en rozemarijn groeit hier als kool
  Zwemse🏊fijne vrijdag 👍 groetjes van mij 🙋😘

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kleurig bankje

Belle haar woning

Hoe. . .