Katten

 

Ik houd van zowel katten als van honden, maar honden vind ik leuk bij andere mensen en een kat is voor mij vertrouwd. Als ukkie leerde ik al achter een kat lopen. Nou ja die kat vond het geen feest, als hij mij aan zijn staart had hangen en mijn moeder werd boos als ik dat deed. Maar al werd hij er boos van, die kat heeft mij nooit gekrabd of gebeten, hij ging me zoveel mogelijk uit de weg, dat wel. Toen die gestorven was kwam er na een tijdje toch weer een kat in huis.  Nu heb ik er ook eentje rondlopen dat is als ik he goed geteld heb de zevende kat in mijn leven. Alleen in mijn studietijd en in het begin van mijn huwelijk ben ik katloos geweest. Toen ik op kamers woonde mocht ik geen huisdieren houden, nu woonde er achter de muur van mijn kamer wel een muisje (misschien waren het er meer) die als ik 's avonds stil in mijn boeken bezig was soms onder de plint uit kwam kijken. Maar dat was natuurlijk geen echt huisdier en zodra ik bewoog, vloog hij weer weg.


Mijn man was als kind nooit met huisdieren opgegroeid dus daarom hadden mijn kinderen eerst een konijntje dat buiten in een speciaal stuk van de tuin woonde, daar had ik een konijnenbult gemaakt met een kist die alleen met het dak (dat ik kon optillen) dat boven de grond uitstak en eternieten pijpen naar die kist toe een flinke ruimte met er omheen gaas. In de winter had hij een groot hok met dag en nachtverblijf dat bij vorst ook in de garage gezet kon worden. Hij mocht regelmatig binnen rondlopen en werd vaak aangehaald. Dat beessie is nog oud geworden. Later vond mijn man een kat toch wel leuk en toen is Moossie gekomen. Maar alleen vond hij toch maar alleen en toen kwam Ayla erbij . Die twee waren de beste vriendjes en sliepen samen in een mand met de pootjes om elkaar heen. Jammer genoeg is Ayla maar twee jaar geworden en toen verongelukt, toen is Shadow als klein katje in haar plaats gekomen. Moos moest er eerst wel even aan wennen, maar ze zijn wel vrienden geworden na eerst wat geblaas en gegrom. Nu heb ik dan alweer een paar jaar Molly, een 'koetjespoes'  zwart/wit gevlekt. Kortom ik ben meer een kattenmens dan een hondenmens. 

Reacties

 1. Goedeavond ik ben op gegroeid met hond vissen en vogels in volière. We hadden een Beo die stem nadeed. Ik jou van dieren niet zovan vissen hebje niet zo iets mee . Ja jou verhalen van jou en de poezen weet ik uiteraard. Je bent nooit alleen . Fijne avond 👍 groetjes van mij 🙋😘

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet het eigenlijk niet. Ik vind het moeilijk om te kiezen. We hadden ze vroeger allebei.

  Nu denk ik dat ik eerder een hond(je) zou nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hadden vroeger katten en een hond, maar nu niet meer, ik kan er gewoon niet tegen qua allergie en dat moeten we dan ook niet meer doen. Ik ben wel meer eeh hondenmens.

  Love As always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allergische reactie heeft me nooit vriendjes laten zijn met beestjes...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn gek op konijn. Honden ben ik ook dol op toen met ouders ook altijd honden gehad. Maar we nemen geen hond in huis. Wij hebben Amber in huis Konijn. Ik weet dat jij ook gek op katten bent. Je had al verschillende kat gehad. Vaak moet je wel treffen hoe het gaat. Mooie gedicht heb je geschreven in je crea Haba. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba
  Wat een mooie crea heb je gemaakt
  Zo lief Moossie en Ayla samen in een mand
  Ik heb aan het begin van mijn huwelijk ook 2 katten gehad
  Een zwartwitte en een lapjeskat
  Wens je een heel fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ook en honden, en katten leuk. Nu alleen even geen katten meer. Genoeg aan de honden hier in huis en mijn kippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemiddag Haba ben ik een keer later is iedereen vroeg hahaha. Vanavond gaan we bij Bjorn bbqen dus alleen de vele wassen doen vandaag en boodschappen fijne zaterdag 👍 groetjes van mij 🙋😘

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ahhh haba, ja als je een kat gehad hebt, verlang j enaar meer hé, ik heb nar rufus wel even zitten denken aan een kat, maar helaas, mijn mannen blijven niet uit de kattenbak, en ik wil hem niet meer boven hebben :-) dus ik geniet van andere katjes, en de honden..... die heb ik hier hé :-) fijn weekend haba
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niks leuker voor kinderen dan opgroeien met huisdieren.
  Onze dochter heeft sinds een half jaar een pup en gaat helemaal goed ook met de 3 kinderen.
  Vind het zo mooi om te zien
  Groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba ja ik heb straks na boswandeling met Boris en Happy en Karin hoop strijkwerk helaas. Vanavond eet Bjorn hier heb Turks brood en die ga ik vullen. Gisteren hebben we bij hem gegeten heerlijk . Ik zeg fijne zondag 🍳🍞 groetjes van mij 🙋😘

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind honden en katten ook allebei leuk, maar vriendlief bleek allergisch voor katten, toen wij eens een aanloop-kitten in huis hadden. Díé was vanzelf ineens weer verdwenen, maar het gesnotter en genies van vriendlief heeft ons wijzer gemaakt: maar liever geen katten meer in huis. Honden heeft ie gelukkig geen last van.. en nu zou ik niet anders meer willen hoor. Katten zijn toch nét wat meer onvoorspelbaarder en véél zelfstandiger, wat ik niet fijn vind. Plús: ik hou niet van zo'n kattenbak in huis.. dat heb ik van m'n moeder, die leek dat ook niks, dus wij hadden thuis héél veel en allerlei huisdieren, daar waren we allemaal gek op, maar géén katten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedemorgen Haba alweer nieuwe week .gaat veelste snel die weekenden 🤭
  Maar ja niks aan te doen zwemse 🏊voor straks fijne maandag 👍 groetjes van mij 🙋😘

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Al wat herfst

Serviesjes

Mijn eigen verzameling ;)